Emery ostaje na klupi Valencije

Dogovor postignut

Emery ostaje na klupi Valencije

O. Lekić

Unai Emery, šef struke Valencije i naredne sezone sjedit će na klupi ovog španjolskog kluba.

Naime, Emeryju je aktuelni ugovor isticao na kraju ove sezone, a čelnici Valencije zadovoljni njegovim radom odlučili su mu ponuditi produžetak saradnja, što je on i prihvatio.

"Vrlo sam sretan što je klub prepoznao moj rad kao dobar i zahvalan sam što su mi omogućili ostanak na klupi", rekao je Emery za španjolske medije.

Emery je na klupu Valencije došao 2008. godine naslijedivši Ronalda Koemana. U prvoj sezoni sa svojim izabranicima zauzeo je 6. mjesto na tabeli, dok će ovu završiti na trećem, koje izravno vodi u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.