Emery u Sevilli do ljeta 2017. godine

Potpisan novi ugovor

Emery u Sevilli do ljeta 2017. godine

Adnan Beganović

Unai Emery potpisao je novi ugovor sa Sevillom, tako da će aktuelnog osvajača Evropa lige s klupe predvoditi do ljeta 2017. godine.

Prema pisanju L'Equipea Emery je produžio ugovor sa Sevillom za još godinu dana, a navodno će sada zarađivati 2.5 miliona eura godišnje što ga čini najplaćenijim trenerom u historiji andalužanskog kluba.

Podsjetimo, Emery je u Sevillu stigao 2013. godine i s ovom ekipom je dva puta uzastopno osvojio Evropa ligu. U dosadašnjoj karijeri vodio je još Real Sociedad, Almeriju, Valenciju i Spartak iz Moskve, a prije par dana odbio je ponudu Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.