Emir Halilović režirao pobjedu FK Sarajevo, Ahmetović zabio za trijumf

Nova tri boda Bordo tima

Emir Halilović režirao pobjedu FK Sarajevo, Ahmetović zabio za trijumf

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 21. kolu Premijer lige BiH dočekalo Krupu i na kraju je uz dosta muke slavilo pobjedu od 2:1.

Sarajevo je odlično ušlo u meč i već u četvrtoj minuti su poveli sa 1:0. Nakon dobre akcije po desnoj strani pogodio je Emir Halilović za prednost domaćeg tima.

Bordo tim je kontrolisao igru, napadali su konstantno, a u 26. minuti su propustili veliku šansu da zabiju i drugi gol. Handžić šutira glavom sa četiri metra, Marković čudesno brani.

U jeku napada Sarajeva stigao je hladan tuš. Odličnu akciju je odigrala Krupa, a na kraju Nikodijević matira Kovačevića za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Tim Husrefa Musemića je krenuo žestoko u nastavak meča. Od 46. minute je šansu dobio Mersudin Ahmetović i bačene su sve karte u napad.

Lazić je prvi zaprijetio golu gostiju. Marković je sjajno odbranio, a u 50. minuti viđena je velika šansa za domaće. Stanojević se našao sam na sedam metara od gola, ali loptu šalje preko gola.

Potom su šansu za igru dobili Tatar i Rahmanović i bilo je jasno da Bordo tim kreće po pobjedu. Napadi su se isplatili u 73. minuti. Halilović je ubacio, a Ahmetović pogodio za 2:1.

Do kraja meča domaći tim je uspio da iskontroliše utakmicu. Bilo je još nekih pokušaja prema golu Krupe, ali je ostalo 2:1 i Sarajevo je došlo do velika tri boda.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Sarajevo - Krupa 2:1 (Halilović 4', Ahmetović 73' / Nikodijević 36')

Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Stanojević, Lazić, Hebibović, Velkoski, Kapić, Crepulja, Halilović, Handžić, Dupovac.

Krupa: Marković, Redžić, Makitan, Dujaković, Palić, Nikodijević, Nikolić, Milanović, Maksimović, Miketek, Delić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Affan
-21 manijacii UUU
10 0
Hasimaga
Bramo momci, samo lagano, korak po korak. - 21
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije