Emir Kujović zamjena za Džeku?

Wolfsburg i Lazio žele mladog napadača

Emir Kujović zamjena za Džeku?

Adnan Beganović

Kako je sve izvjesnije da će Edin Džeko na ljeto napustiti Wolfsburg, čelni ljudi popularnih Vukova dali su se u potragu za njegovim nasljednikom, a prema pisanju talijanskih medija oku su bacili na Emira Kujovića, napadača Halmstadta.

Talijanski portal Calciomercato piše da su čelnici Wolfsburga zainteresirani za usluge Kujovića, ali navodi i da nisu jedini klub koji ga želi jer navodno i Lazio te neki turski klubovi žele ovog napadača Halmstadta.

Kujović je već nosio dres mlade švedske reprezentacije, a nedavno je izrazio želju da zaigra na višem nivo, dok se i osvrnuo na usporedbe s Džekom.

"Jesam li ja novi Džeko? Ne znam, radije volim reći da sam novi Emir Kujović. Znam Džeku, ali u Švedskoj me, naprimjer, upoređuju s Elmanderom. Ali ja želim da me svi znaju kao Emira Kujovića", rekao je 21-godišnji napadač za Calciomercato te dodao:

"Moj mi je menadžer rekao da me traži puno stranih klubova, što je dobro jer želim igrati u jačoj ligi. Mlad sam i još uvijek učim, ali se i osjećam spremnim, a što se tiče Lazia mogu samo reći da je to veliki klub i da volim Seriju A jer odgovara mojoj igri iako su u talijanskom prvenstvu najbolji svjetski odbrambeni igrači."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.