Emir Obuća se sporazumno rastao sa FK Sarajevo

Iskusni napadač u potrazi za novim klubom

Emir Obuća se sporazumno rastao sa FK Sarajevo

A. Haznadarević

Dugogodišnji napadač i jedna od ikona kluba sa Koševa, Emir Obuća sporazumno je raskinuo saradnju sa FK Sarajevo, te će karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Iskusni golgeter FK Sarajevo se teška srca odlučio za sporazumni raskid ugovora sa svojim voljenim klubom za koji je u 208 odigranih mečeva uspio upisati 89 pogodaka, a samo 11 golova ga je dijelilo od izjednačenja sa učinkom lagendarnog Asima Ferhatovića Haseta.

"Donio sam odluku nakon nekoliko dana razmišljanja. Nije bilo nimalo jednostavno jer je Sarajevo klub zbog kojeg me ljudi prepoznaju, dao mi je ime i prezime. Iskreno, nadam se da sam i ja Sarajevu dao nešto. Dugi niz godina sam tu i bilo je mnogo lijepih i sretnih trenutaka. Nažalost, moja posljednja godina u bordo dresu nije bila uspješna, ali se nadam da će klub uživati u uspješnoj budućnosti.", rekao je tridesettrogodišnji napadač za službenu internet stranicu kluba, te dodao:

"Svojim prijateljima želim uspješne nastupe u Europi. Siguran sam da Sarajevo može, uz malo sreće, doći do trećeg pretkola. Ovim putem se moram zahvaliti našim navijačima. Sve ove godine sam imao njihovu podršku. Oni su najbolji u državi i bez njih bi sve bilo teže."

Iako nije zadovoljan proteklom sezonom, Obuća je bio drugi strijelac momčadi za sedam postignutih golova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.