Emir Spahić ide u Krylya Sovetov
Spahić bi se novoj ekipi trebao priključiti u Marbelli

Prema pisanju ruskih medija

Emir Spahić ide u Krylya Sovetov

Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, nakon utakmice nacionalnog tima protiv Rijeke najavio je da će promijeniti sredini i napustiti Lokomotiv Moskvu, a njegove riječi potvrđuje i pisanje ruskih medija.

Prema najavama iz Rusije i pisanju Sport Ekspresa, naš interancionalac trebao bi biti posuđen u Samaru gdje bi odjenuo dres Krylya Sovetova, ekipe koja je prošlu sezonu okončala na šestoj poziciji sa 48 bodova.  

Spahić u narednih dan, dva trebao postići konačan dogovor te se priključiti novim saigračima koji se nalaze na pripremama u španskoj Marbelli.

Podsjetimo, Spahić je u proteklom zimskom roku bio na pragu prelaska u grčki Panahthinaikos, ali je transfer propao nakon što su poslodavci našeg internacionalca tražili previsoku odštetu. Takođe, postojala je mogućnost da Spahić preseli i u Njemačku, odnosno Hamburger, no na kraju se propali i pregovori sa slavnim Bundesligašom. Naš reprezentativac nije obavio pripreme sa Lokomotivom, a radio je individualno u Moskvi, te mu ne bi trebao biti problem da uđe u takmičarsku formu (prvenstvo počinje 14. marta).

Sigurno je da će, ukoliko se posao sa premijerligašem iz Samare uspješno okonča, najviše profitirati selektor Miroslav Ćiro Blažević, koji će uoči odlučujućih utakmica protiv Belgije, u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvu, na raspolaganju imati spremnog kapitena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.