Emir Spahić - igrač koji donosi prevagu

Montpellier u borbi za titulu zahvaljujući našem kapitenu

Emir Spahić - igrač koji donosi prevagu

Adnan Beganović

Borba za titulu u francuskom prvenstvu odavno nije bila neizvjesnija. Čak šest momčadi u finiš prvenstva ulaze sa dobrim izgledom za šampionsku titulu i moglo bi se desiti da tek zadnje kolo da odgovor na pitanje koji će klub prvi proći kroz cilj.

Lyon, Montpellier i Auxere trenutno dijele prvu poziciju na tabeli sa 57 osvojenih bodova, za vrat im pušu aktuelni prvak Bordeaux i Marseille, koji za vodećeom trojkom zaostaju samo jedan bod ali uz dvije utakmice manje, dok šestoplasirani Lille ima 54 boda.

Najveće iznenađenje francuskog prvenstva svakako je Montpellier, koji je tek ove sezone ušao u društvo najboljih, a inostrani mediji kao najzaslužnijeg za sjajne rezultate ovog kluba vide kapitena naše reprezentacije Emira Spahića.

"Najveće iznenađenje u francuskom prvenstvu ove sezone nesumnjivo je Montpellier koji samo godinu dana nakon ulaska u elitni razred već puše Lyonu za vratom na prvoj poziciji. Iako je klub zadržavo većinu igračkog kadra iz prošle sezone, angažman Emira Spahića donio je ništa manje nego spektakularne rezultate. Bh. reprezentativac koji je kao slobodan igrač stigao iz Lokomotiva donio je svom timu niz utakmica bez primljenog gola, te bio ključna poluga u jurišu Montpelliera na francusku titulu", stoji u analizi fudbalskog portala Goal.com.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.