Emir Spahić - ključ za uspjeh Montpelliera

Trener hvali kapitena Zmajeva

Emir Spahić - ključ za uspjeh Montpelliera

Montpellier je ove sezone napravio veliko iznenađenje, te je nakon 29 odigranih kola francuskog prvenstva najveći konkurent ekipi Bordeauxa u borbi za naslov prvaka.

Trener ove ekipe Rene Girard ne želi da njegovi igrači sada razmišljaju o tituli, a kao jedan od ključeva uspjeha naveo je dovođenje kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića na La Pailladu.

"Moja uloga u ekipi je, između ostalog, da spustim stvari malo na zemlju. Ne želim da moji igrači imaju neko breme, jer nama ama baš niko prije početka sezone nije davao ni mrvicu šansi za mjesto u vrhu tabele", kaže Girard.

Trener Montpelliera je istakao da je dovođenje Emira Spahića na početku sezone bilo ključno u sjajnoj sezoni njegove ekipe.

"Priznajem da Spahića nikad nisam vidio uživo i da sam jedino na kasetama vidio kako igra prije nego je došao u Montpellier. Međutim, on se pokazao kao pun pogodak za ekipu. On je sjajan igrač i veliki vođa na terenu", rekao je Girard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.