Emir Spahić spasio „plave“
Sphić u ulozi Džeke

Fudbalska reprezentacija BiH trenirala u Hrasnici

Emir Spahić spasio „plave“

Fudbalska reprezentacija BiH, odnosno kombinovana ekipa, koju će selektor Miroslav Ćiro Blažević 1. juna suprostaviti reprezentaciji Uzbekistana odradila je danas u popodnevnim satima prvi trening. Ćirini izabranici trenirali su u Hrasnici, a selektor je na raspolaganju imao 17 igrača.
Nedostajao je samo Bojan Regoje, koji će zbog povrede propustiti gostovanje u Aziju, a nešto prije prvih radnih obaveza u hotelu Hercegovina na Ilidži pojavili su Emir Spahić i Sanel Jahić, koji su opravdano izostali sa popodnevne prozivke.  

Trening je traja nešto više od sat vremena, a nakon početnog razgibavanja i provođenja Ćirinih taktičkih zamisli, odigrana je utakmica između „plavih“ i „zelenih“.

Ekipu bez markera, u plavim trening tresovima predvodio je kapiten Spahić, a još su igrali Adis Nurković, Sanel Jahić, Ilija prodanović, Samir Bekrić, Emir Hadžić, Elvir Čolić, Alen Škoro, pojačani sa Ivicom Barbarićem, pomoćnim trenerom u stručnom štabu našeg nacionalnog tima.

Sa druge strane, uslovno rečeno, rezervisti su nastupili u sastavu: Nemanja Supić, Josip Topić, Velibor Vasilić, Stojan Vranješ, Vlastimir Jovanović, Elmir Kuduzović, Amer Jugo, Velibor Đurić i Saša Kajkut.

„Zeleni“ su bolje otvorili utakmicu i preko Juge i Kajkuta poveli su sa 2:0. Zaostatak je smanjio Škoro, a Kajkut je svojim drugim golom ponovo donio dva gola prednosti svome timu. Ipak, u finišu utakmice proradio je Spahić, koji je po uzoru na Edina Džeku, svog reprezentativnog kolegu iz Wolfsburga, dva puta matirao Supića i postavio konačnih 3:3 za „mir u kući“.

Bh. reprezentativci sutra naveče će trenirati na stadionu Igmana, a polazak u Tashkent planiran je u nedjelju ujutro. Bh. ekspedicija u prijestolnicu Uzbekistana letjeće preko Istanbula. Dolazak u Aziju planiran je u nedjelju oko 20.30 sati, a susret Uzbekistan – BiH na programu je u 19.05 po tamošnjem, odnosno 16.05 sati po našem vremenu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije