Emotivan oproštaj Benke od Sarajeva

Oprostio se divnim riječima

Emotivan oproštaj Benke od Sarajeva

E. Škorić

Leon Benko zatražio je raskid ugovora sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

Benki je Sarajevo nudilo produženje ugovora, ali on je odlučio da promijeni klub, što znači da je protiv Željezničara odigrao posljednju utakmicu za Sarajevo.

„Iskreno, bilo mi je drago što sam bio dio kolektiva Fudbalskog kluba Sarajevo i što sam doživio mnogo lijepih trenutaka u dresu kojeg sam zavolio još od prvog dana. Rado ću se vraćati u Sarajevo, jer sam tamo stekao dosta prijatelja i upoznao mnogo divnih ljudi, a saigračima želim da ostvare snove navijačima, koji to zaslužuju. Zahtjev za raskidom je bio jedino moguće rješenje. Emitovno sam se vezao za Fudbalski klub Sarajevo, ali sam profesionalac, željan napretka, uspjeha i novih pobjeda.“, kazao je Benko, dodavši:

„Velika mi je čast bila što sam dobio nagradu „Ismir Pintol“ od naših navijača. Zaista, mnogo mi to znači, ali više od svega mi je značila bezuvjetna podrška navijača koju sam imao i u najtežim trenucima i oni su mi davali snagu. Ovim putem im se zahvaljujem, a Fudbalskom klubu Sarajevo želim mnogo sportskih spjeha i pobjeda u daljnjem natjecanju".

Benko je za Sarajevo odigrao 49 utakmica, te je postigao 29 golova, a debitovao je protiv Zvijezde u Gradačcu 28. februara 2015. godine. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi