Emre: Moramo se kvalifikovati po svaku cijenu

Emre: Moramo se kvalifikovati po svaku cijenu

Kapiten Turske reprezentacije, Emre Belozoglu, naglašava da se njegova reprezentacija mora kvalifikovati na predstojeće Evropsko prvenstvo, po svaku cijenu.

"Po mom mišljenju, Hrvati su izvukli teškog protivnika. Recept za uspjeh je velika koncentracija i borba. Ako u prvom duelu steknemo prednost, sve što trebamo uraditi u drugom je odbrana. Podsjećam, nismo nastupili na posljednjem Svjetskom prvenstvu, tako da se sada moramo kvalifikovati.", izjavio je Emre, te dodao:

"Lično sam igrao na Evropskom prvenstvu 2008. i Svjetskom prvenstvu 2002. godine, ali sam propustio EURO 2000, zbog ozljede. Sebe smatram iskusnim igračem, tako da će mi ovo možda biti posljednje veliko natjecanje. Po svaku cijenu želim da se kvalifikujemo na ovo prvenstvo.

Turska će svoju utakmicu baraža igrati protiv Hrvatske, sutra od 20 časova i 5 minuta, na stadionu Turk Telekom Arena, u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.