Endrick je posebna vrsta zvijeri zbog koje bi i dolazak Mbappea u Real mogao pasti u drugi plan
17-godišnjak riješio bitnu utakmicu u dresu Palmeirasa

Riješio utakmicu i odveo svoj tim u finale

Endrick je posebna vrsta zvijeri zbog koje bi i dolazak Mbappea u Real mogao pasti u drugi plan

M. Šljivak

Mladi brazilski fudbaler Endrick odveo je Palmeiras u finale Pauliste. 17-godišnjak je postigao jedini pogodak u trijumfu nad Novorizontinom od 1:0.

Real Madrid je očigledno napravio još jedan vrhunski posao. Izdvojenih 45 miliona eura za talentovanog Brazilca Endricka za sada se čini kao pravi potez i lako bi se moglo desiti da ovaj 17-godišnjak baci u sjenu i dolazak Kyliana Mbappea u klub.

Endricku se predviđa velika karijera. Kakav je igrač ovaj tinejdžer pokazao je protekle noći kada je postigao jedini pogodak u trijumfu Palmeirasa nad Novorizontinom od 1:0, kojim je odveo svoj tim u finale Pauliste.

Dobio je napadač domaćeg tima loptu u kaznenom prostoru, tu mu ne može niko ništa jer je ovaj klinac nezaustavljiv ispred gola. Uslijedio je sjajan prijem i realizacija u 53. minuti.

Endrick je tako nastavio nemilosrdno tresti mreže protivnika. On je prethodnih dana u dresu reprezentacije Brazila pogađao protiv Engleske i Španije, oduševio je apsolutno sve i zaista je nevjerovatno da ovaj dečko ima samo 17 godina.

Oglasi

Mladi Brazilac u Madrid stiže u junu, neposredno pred svoj 18. rođendan. Pretpostavlja se da će postati nova 'devetka' Reala i Carlo Ancelotti će dobiti dugo očekivanu zamjenu za Karima Benzemu.

Kako ovaj klinac igra neće biti čudo ako dolazak Kyliana Mbappea, planiran također za ljetni prijelazni rok, padne u drugi plan. Ovaj dečko je jednostavno čudo i mnoge oči će biti uperene u njega i njegove nastupe.

Sa 17 godina izvodi zaista prava čuda na terenu i Real može zadovoljno trljati ruke.

Chelsea napravio katastrofalnu grešku s Endrickom

Londonski Chelsea očigledno je napravio katastrofalnu grešku s Endrickom. Doslovno ga je ispustio iz ruku.

Oglasi

Prije nešto više od godinu dana mladi brazilski fudbaler imao je dogovor o transferu u redove tima sa Stamford Bridgea. Došao je u London s porodicom, sve je bilo spremno za realizaciju posla, no potom su se čelnici engleskog tima predomislili.

Smatrali su kako je dogovoreni transfer od 60 miliona eura previsoka cifra za tada jednog 16-godišnjaka kojeg usput moraju čekati da napuni 18 godina kako bi zaigrao za klub. Odlučili su odustati od posla.

Pognute glave Endrick je s porodicom napustio London. Međutim, nisu se previše uznemirili jer je ubrzo stigao poziv iz Madrida i posao je bio ekspresno završen.

Kraljevi su u poslu od 45 miliona eura dobili zaista vrhunskog napadača. Mnogi ga smatraju nasljednikom Ronalda Nazarija, drugi Pelea ili Romarija i samo je nebo granica za ovog dečka.

Real s njim dobija posebnu dimenziju u napadu. On, Mbappe, Vinicius Junior, Rodrygo i Jude Bellingham garantuju istinski spektakl na terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi