Realovo čudo od djeteta ne prestaje zabijati!

Pokazuje da su uradili sjajan posao

Realovo čudo od djeteta ne prestaje zabijati!

Esmer Oštraković

Krajem prošle godine Real Madrid je završio fenomenalan posao tako što je sa Palmeirasom dogovorio transfer 16-godišnjeg Endricka.

Pristala je tada uprava Real Madrida da odmah uplati 35 miliona eura, dok će ostatak od 25 miliona eura uplatiti kada Endric postane punoljetan i dođe u sovj novi klub.

To će se desiti u ljeto 2024. godine, a Palmeiras bi kroz razne bonse mogao zaraditi još desetak miliona eura, što je sjajn posao ovog kluba.

Ostavio je Real Endricka u Palmeirasu, ali fenomenalni mladi napadač nije baš najbolje ušao u sezonu, a to mu je teško palo.

U prvih 11 utakmica nije zabio niti jedan gol, ali je u zadnje četiri utakmice konačno proigrao i postigao tri gola.

Brazilci su se već raspisali o to me kako počinje da hvata sjajnu formu koju je imao tokom svojih juniorskih dana.

U finalu prvenstva Sao Paula ušao je na poluvremenu i uspio je postići gol u porazu svoje ekipe od 2:1, a u uzvratu je bio još bolji.

Tada je krenuo od prve minute i u 34. minuti je postigao gol za 3:0, te je odigrao zaista fenomenalnu utakmicu.

Proteklog vikenda počela je brazilska Seria A, a Endrick je od prve minute bio na terenu. Već u 5. minuti je postigao gol.

Palmeiras je ostvario pobjedu od 2:1 na toj utakmici, a Endrick je na terenu proveo 61. minut, te je ispraćen uz velike aplauze i ovacije navijača.

Top Komentari

Klicko2
Odlazak u penal vardrid mu je korak unazad u karijeri....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije