Energie neće Piplici ponuditi ugovor
Tomislav Piplica

Energie neće Piplici ponuditi ugovor

Nekadašnji reprezentativni golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Tomislav Pilica (40), po svemu sudeći, ide u penziju na isteku ove sezone.

Piplica je ovog vikenda proslavio ulazak u petu deceniju života, napunivši 40 godina, a ove je sezone najstariji fudbaler u njemačkoj Bundesligi, a iz Energie Cottbusa su mu stavili do znanja da s njim ne namjeravaju produžiti ugovor nakon ove sezone.

- Piplica neće dobiti novi ugovor. Tako je odlučio trener Bojan Prašnikar. Ali, Piplica će ostati u našem klubu i dobiti posao. Već smo o tome s njim razgovarali, kazao je za Sport Bild predsjednik Energiea Ulrich Lepsch.

Međutim, Bugojanac, koji je devet puta oblačio nacionalni dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, izjavio je kako namjerava braniti još jednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti