Engleska bez Gerrarda i Ferdinanda

Capello nema kompletan tim

Engleska bez Gerrarda i Ferdinanda

Fabio Capello, selektor Engleske, za meč protiv Crne Gore u petak neće imati na raspolaganju sve igrače.

Steven Gerrard iz Liverpoola se tek vratio na teren nakon duže pauze pa nije na spisku kao i Rio Ferdinand, štoper Manchester Uniteda koji je od početka sezone propustio veliki broj utakmica. Bobby Zamora iz Fulhama je poslije godinu dana u A timu i to umjesto Jermaina Defoa, a našlo se mjesto i za Kyla Walkera iz Tottenhama. Engleskoj je inače u Podgorici dovoljan i bod da se plasira na EP na kome nisu bili od 2004. kad su ispali u četvrfinalu od Portugala.

Spisak Engleske
Golmani: Scott Carson (Bursaspor), Joe Hart (Manchester City), David Stockdale (Ipswich)
Odbrana: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Bolton), Ashley Cole (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Micah Richards (Manchester City), John Terry (Chelsea), Kyle Walker (Tottenham)
Vezni red: Gareth Barry (Manchester City), Stewart Downing (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham), Theo Walcott (Arsenal), Ashley Young (Manchester United)
Napad: Darren Bent (Aston Villa), Andy Carroll (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), Bobby Zamora (Fulham)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.