Engleska bolja od Italije, Portugal deklasirao Sloveniju
Foto: UEFA

Evropsko kadetsko prvenstvo

Engleska bolja od Italije, Portugal deklasirao Sloveniju

Kadetska repezentacija Engleske je nakon Izraela danas i selekciju Italije savladala sa 2:1, u susretu drugog kola Grupe A.

Englezi su ponovo puno bolje odigrali u drugom poluvremenu, pa su sada veoma blizu plasmana u narednu fazu takmičenja.

Povela je tako selekcija Italije u 14. minuti nakon što je Riccardi snažnim udarcem savladao golmana Engleske, a vodstvom Azzurra od 1:0 se i otišlo na poluvrijeme.

Ipak, Englezi puno bolje otvaraju nastavak i igraju sve bolje i bolje kako vrijeme odmiče.

Izjednačila je Engleska u 64. minuti susreta kada je mrežu protivnika pogodio Appiah, da bi domaćini prvenstva do potpunog preokreta došli pet minuta kasnije.

Brazzetta je napravio prekšraj u vlastitom šesnaestercu, sudija pokazao na bijelu tačku, a Doyle pogodio za, ispostavit će se, konačnih 2:1.

U istom terminu kao i duel Engleske i Italije, odigrana je utakmica drugog kola Grupe B između Slovenije i Portugala.

Portugalci su na kraju sa 4:0 deklasirali Sloveniju. Ipak, nisu portugalski kadeti stvorili veliki broj prilika, ali su svaku bolju iskoristili.

Poveli su Portugalci u 17. minuti preko Correire, da bi Bernardo Silva pet minuta prije odlaska na odmor povisio na 2:0.

Dileme oko pobjednika je riješio Eduardo RIbeiro u 62. minuti susreta, a konačnih 4:0 postavio Goncalo Ramos minutu prije kraja meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi