Fudbalska magija ili ponižavanje protivnika: Četiri dodavanja u petercu i zakucavanje u mrežu

Gol koji je itekako zanimljiv

Fudbalska magija ili ponižavanje protivnika: Četiri dodavanja u petercu i zakucavanje u mrežu

H. Zilić

Kraj oktobra rezervisan je za kvalifikacije u omladinskim kategorijama. U akcijama su najbolje kadetske selekcije Starog konitnenta, a jedan meč ponudio je osam pogodak. Engleska je deklasirala Gruziju sa 6:2.

Englezi su ušli kao favoriti u ovaj duel grupe 3 i tako kolo prije kraja sa šest bodova osigurali plasman u elitnu rundu.

Puno bolji su bili od svojih rivala, ali ipak trenutak koji je obilježio ovaj susret desio se u 57. minuti.

Morgan je postigao peti gol za Engleze, to je bilo za 5:1, ali golu je prethodilo nevjerovatno poigravanje fudbalera Engleske koji su čak četiri puta odigrali kratke pasove u petercu Gruzijaca, da bi MOrgan na kraju loptu zakucao u mrežu.

Mnogi će reći fudbalska akcija za dušu, neki će reći ponižavanje protivnika, a kako je to izgledalo pogledajte OVDJE.

Inače, Morgan je na ovom susretu postigao dva gola, dva gola dao je i Dibling, dok su po jednom mrežu Gruzijaca pogađali Nwaneri i Lewis-Skelly.

Za Gruzijce strijelci su bili Geguchadze i Amisulashvili.

U ovom ciklusu nastupa i kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine. U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je jučer u Doboju kod Kaknja odgovarajuću selekciju Azerbejdžana sa 1:0 u susretu drugog kola grupe 2 prvog kruga kvalifikacija za EURO 2023.

Ovom pobjedom Bosna i Hercegovina se plasirala u elitnu rundu kvalifikacija za EURO 2023 koja će biti odigrana na proljeće.

Jedini pogodak na utakmici vrijedan tri boda „Zmajići“ su postigli u 16. minuti, kada je Jusuf Terzić dugom loptom sa svoje polovine prebacio cijelu odbranu Azerbejdžana, a Emir Dugić rutinski savladao golmana Osmana Huseynova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi