Engleska i Njemačka u polufinalu
Jack Rodwell

Engleska i Njemačka u polufinalu

M. Maksimović

Mlade reprezentacije (U21) Njemačke i Engleske su izborile plasman u polufinale evropskog prvenstva. U posljednjem kolu grupe Njemačka i Engleska su igrale 1:1, dok je Španija bila bolja od Finske 2:0.

Njemačka je odlično krenula u Halmstadu, jer je već u 5. minuti vodila 1:0. Nakon odličnog dodavanja Jeromea Boatenga, na pravom mjestu je bio Gonzalo Castro. Englezi su uzvratili na isteku prvih pola sata. Nesmotrenost Manuela Neuera kaznio je Jack Rodwell. Nakon gola Engleske ritam igre je značajno oslabio što je bilo i razumljivo jer je Nijemce primljeni gol ostavljao bez polufinala, dok je bi Englezi u slučaju poraza išli na prvoplasiranu ekipu grupe A. Tako do kraja utakmice nismo vidjeli previše.

Tako je pobjeda Španije protiv Finske 2:0 dobila epitet pirove, jer su veliki favoriti prvenstva ostali bez polufinala. Svoju prvu pobjedu na turniru, Španija je ostvarila protiv Finske golovima Torrejóna u 29. minuti odnosno Pedra Leona stigla do prva tri, utješna boda.Na kraju je Engleska prva u grupi B, dok je Njemačka druga a svoje protivnike će saznati nakon utakmica u grupi A u kojima se sastaju Švedska - Srbija odnosno Italija - Bjelorusija

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti