Engleska ne može osvojiti SP
Dvije legende svjetskog nogometa, Fernando Hierro i Luis Figo

Luis Figo o šansama Engleske

Engleska ne može osvojiti SP

Jedan od najboljih igrača Evrope u posljednjih dvadeset godina, Luis Figo, uvjeren je kako Engleska nema kapacitet da osvoji svjetsko prvenstvo naredne godine.

Premda je Engleska kvalifikacije završila superiorno, Figo ne vjeruje Capekkovim izabranicima, a među tri glavna favorita svrstao je Španiju, Brazil i Argentinu.

"Jedna od te tri reprezentacije će po meni doći do titule. Takođe mislim da je moguće da iznenađenje napravi i neka afrička reprezentacija zbog toga što se SP igra na tom tlu. Mislim da Engleska ipak neće biti u krugu favorita za pobjedu u finalu, baš kao što je to bio slučaj na Evropskom prvenstvu 2008. godine. Za SP ih svrstavam u isti rang sa Portugalom", rekao je Figo, ali je odbio komentirati grupu smrti u kojoj su Portugal, Brazil, Obala Slonovače i Severna Koreja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti