Engleska protiv Švicarske bez Carricka

Engleska protiv Švicarske bez Carricka

Edmir Škorić

Engleska nogometna reprezentacija u subotu na Wembleyju dočekuje Švicarsku u kvalifikacionoj utakmici za odlazak na EP 2012 u Poljsku i Ukrajinu.

Na pomenutoj utakmici engleski selektor Fabio Capello neće moći računati na veznjaka Manchester Uniteda, Michaela Carricka.

Carrick je zadobio jedan udarac u gležanj u finalu Lige prvaka protiv Barcelone. U ponedjeljak i utorak nije mogao trenirati sa ostatkom reprezentacije, pa je odlučeno da se vrati u Manchester.

Umjesto njega italijanski stručnjak neće slati nove pozive. Podsjetimo da je Engleska vodeća u grupi G sa deset osvojenih bodova, a toliko ima i drugoplasirana Crna Gora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.