Sramotan detalj iz 29. minute bacio Engleze u očaj, svi traže ekspresan otkaz Southgateu

Gube od Slovačke sa 1:0

Sramotan detalj iz 29. minute bacio Engleze u očaj, svi traže ekspresan otkaz Southgateu

Endin Čaušević

Engleska i Slovačka igraju trenutno meč osmine finala Evropskog prvenstva, a Slovaci nakon prvog poluvremena vode sa 1:0. Engleska javnost je razočarana igrom svoje ekipe u prvom dijelu, a očekivano na žestokom udaru kritika našao se selektor Gareth Southgate.

Englezi su u Njemačku stigli kao jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje, ali nakon mečeva u grupnoj fazi optimizam je izuzetno splasnuo u Engleskoj zbog dosta lošijih igara od očekivanog.

Da Engleska nije toliko moćna koliko pokazuje njihov sastav vidjelo se i u prvom poluvremenu današnjeg meča protiv Slovačke.

Slovaci nakon prvih 45 minuta vode protiv Engleske sa 1:0, a do prednosti su došli u 25. minuti kada je Schranz zatresao mrežu protivničkog tima.

Izdanje Engleske u prvom dijelu izazvalo je očaj meču navijačima i javnosti u toj zemlji, a očekivano prvi na udaru našao se Gareth Southgate.

U Engleskoj su ionako itekako nezadovoljni poslom koji obavlja Southgate, a nakon prvog poluvremena današnje utakmice mnogi su poručili da se jasno vidjelo da on treba što prije dobiti otkaz.

Oglasi

Također, jedan detalj iz prvog poluvremena današnjeg meča pokazao je i sav očaj u igri Engleske, ali i koliko je "pogubljen" Southgate.

Naime, u 29. minuti Englezi su imali loptu u posjedu i izgledali totalno izgubljeno, te su se štoperi dodavali u zadnjoj liniji bez rješenja šta i kako dalje.

[twitter]https://x.com/notavillan1_/status/1807451786820649024[/twitter]

Ono što je privuklo veliku pažnju jeste golman Pickford koji je izašao na 30 metara od gola kako bi davao savjete saigračima kako trebaju igrati što možete POGLEDATI OVDJE.

To je izazvalo samo dodatni revolt u Engleskoj na račun Southgatea jer su mnogi poručili da je to detalj koji najbolje pokazuje da ovaj tim kao da nema selektora, te da je Southgate potpuno izugubio kompas.

Oglasi

Međutim, Englezima ostaje još drugo poluvrijeme u kojem će sigurno krenuti po preokret, a da li će Southgate uspjeti nekako da preokrene situaciju u svoju korist ostaje nam da vidimo.

Što se tiče plasmana u četvrtfinale pobjednika duela Engleska - Slovačka u toj fazi očekuje ekipa Švicarske koja je jučer sa 2:0 pobijedila Italiju.

Pored Švicarske jučer je plasman u četvrtfinale ostvarila i Njemačka koja je u Dortmundu sa 2:0 pobijedila Dansku.

Današnji dan završava se okršajem Španije i Gruzije koji je na rasporedu u 21 sat. Pobjednik ovog meča ide na megdan upravo domaćinu Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi