Engleskoj mršavi remi protiv Hondurasa

Gordi Albion ponovo razočarao

Engleskoj mršavi remi protiv Hondurasa

U prijateljskoj utakmici pred nastup na Svjetskom prvenstvu, koja je odigrana na SunLife stadionu u Miamiju, Engleska je odigrala samo 0:0 protiv Hondurasa. 

Prvo poluvrijeme proteklo je u napadima Engleske koja je nekoliko puta zaprijetila golu Hondurasa, pretežno iz slobodnih udaraca. Ostalo je 0-0 a onda je u 23. minuti viđena nesvakidašnja situacija. Usljed jake kiše i grmljavine, utakmica je prekinuta. Igrači su se povukli u svlačionice kao i publika koja je napustila stadion, ali svi su se na svoja mjesta vratili nakon pola sata kada je utakmica nastavljena. Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli golove pa se na odmor otišlo sa najnepopularnijim rezultatom. 

U drugom poluvremenu - ista meta, isto odstojanje. Engleska bezuspješno napada, Honduras se branio i igrao grubo. U 65. minuti Beckeles je dobio drugu javnu opomenu i crveni karton nakon prekršaja nad Bainesom. Na utakmici je viđeno čak osam žutih kartona, što je previše za jedan pripremni meč. Činilo se da su tokom cijelog susreta igrači Engleske previše kombinovali i bili sebični, pa su tako bili prilično bezopasni po gol objektivno mnogo slabijeg protivnika. Jedna od boljih prilika viđena je u 90. minuti kada je Lallana nakon odličnog pasa Wilsharea izašao pred golmana Valladaresa ali bez promjene rezultata. Do kraja je ostalo 0:0.

Englezi su tako (dodatno) obeshrabrili domaću javnost koja će, čini se, morati još sačekati za uspjeh na velikom takmičenju. Remiji od 2:2 protiv Ekvadora i 0:0 protiv Hondurasa nisu dobar pokazatelj pred Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.