Englezi "ludi" za Gervinhom

Englezi "ludi" za Gervinhom

Edmir Škorić

Arsenal i dalje ne odustaje od Lilleovog napadača Gervinha, za kojeg sprema ponudu tešku 17 miliona eura.

Zapravo, sjevernolondonski klub morat će toliko platiti kako bi "pobijedio" gradskog rivala Tottenhama, Newcastle, Everton i Liverpool u utrci za reprezentativcem Obale Slonovače.

24-godišnjak je u protekloj sezoni postigao 15 golova u 40 odigranih susreta. Dobrim dijelom zaslužan je za Lilleov naslov francuskog prvaka nakon 57 godina "suše". Navodno je Liverpool poslao ponudu 12,5 miliona eura za Gervinha, no iz Lillea su poručili kako ne pristaju pregovarati ispod 17 miliona.

Arsenal u odnosu na sve gore pomenute engleske klubove ima prednost nad Gervinhom, jer je i sam napadač nedavno izjavio kako sljedeće sezone želi igrati u Ligi prvaka.

Sada je na Gervinhu da se odluči hoće li ostati u Lilleu ili će se pridružiti jednoj od engleskih momčadi. No, više će se znati tek nakon kvalifikacionih utakmica za Afrički kup nacija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.