Englezi napravili radikalne promjene u kup takmičenjima

FA i Carabao Cup

Englezi napravili radikalne promjene u kup takmičenjima

A. Čaušević

Nova sezona u Engleskoj će biti drugačija nego ranijih godina jer će doći do radikalnih promjena u dva nacionalna kup takmičenja. 

Englezi već godinama igraju FA Cup i Carabao Cup koji će se u takmičarskoj godini 2020/21 igrati u nešto drugačijem formatu.

Naime, organizatori takmičenja su odličili da potpuno izbace ponavljanje susreta u slučaju remija, te će se u novoj sezoni igrati po jedan eliminacioni meč.

FA Cup će početi 1. septembra, a finale na Wembleyu je planirano za 15. maj 2021. godine, dok u Carabao Cupu više neće biti revanš susreta u polufinalima.

Razlog za ovakvu odluku je zgusnut raspored i previše utakmica jer će nova sezona biti kraća od prethodnih koje završavaju u neparnim godinama, razlog je Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi