Englezi pobjedom u osminu finala
Englezi čekaju protivnika

SP U17

Englezi pobjedom u osminu finala

M. Maksimović

Na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina završen je prvi krug takmičenja u grupama A,B,C i D.Ukupno je devet selekcija za sada u drugom krugu takmičenja, a nakon preostalih dvoboja u grupama E i F kompletirat će se parovi osmine finala.

Iz grupe A u osminu finala idu domaćin Meksiko, te selekcija Konga, dok su iz grupe B to Japan kao ugodno iznenađenje i Francuska.Argentina je završila takmičenje sa tek tri osvojena boda.U grupi C Engleska je završila na prvom mjestu sa sedam bodova, bod manje je osvojio Urugvaj.Pobjedu Englezima u međusobnom dvoboju su osigurali Nathaniel Chalobah i Max Clayton.

U grupi D je bilo vrlo zanimljivo.Uzbekistan je preokrenuo protiv Češke sa 0:1, na 2:1 preko Khakimova i Makhstalieva, za istorijski prolaz ove selekcije među 16 najboljih.Amerikianci i Novozelanđani su remizirali 0:0, što je i jednoj i drugoj selekciji bilo dovoljno za prolaz dalje.
U osmini finala će Novi Zeland igrati protiv Japana, Amerikanci čekaju najboljeg iz grupe E.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.