Englezi poludjeli nakon kontroverzne proslave gola Amerikanke: Ovo je objava rata
Morgan je na specifičan način proslavila drugi gol SAD-a

Alex Morgan je napravila veliki problem

Englezi poludjeli nakon kontroverzne proslave gola Amerikanke: Ovo je objava rata

S. Pašalić

Ženska nogometna reprezentacija SAD-a je jučer savladala Englesku sa 2:1 u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Iako je Engleska imala priliku u 84. minuti izjednači rezultat na 2:2, to se nije desilo s obzirom da je Houghton promašila penal.

Tako su golovi Press i Morgan bili dovoljni Amerikankama da se plasiraju u finale ovog takmičenja.

Međutim, drugi gol SAD-a je podigao dosta prašine nakon utakmice jer ga je Alex Morgan proslavila simuliranjem ispijanja čaja, što su Englezi dočekali kao veliku uvredu.

Situacija je otišla daleko van sporta, pa su se tako brojne poznate ličnosti koje nemaju veze sa nogometom oglasili po pitanju ovog detalja.

Tako je poznati engleski voditelj Piers Morgan ovo nazvao "objavom rata", dok je s druge strane kandidatkinja za predsjednicu Amerike, Hillary Clinton napisala kako je ekipa zaslužila taj čaj.

Top Komentari

KRKAN
GLUPACE, LEZBE, TRLAJU JEDNA DRUGOJ PICU A MALO BI I POLITIKE I O POLITICI
0 4
bistrik87
Nastali su od Engleza
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi