Englezi u prednosti
Nova uzbuđenja u Ligi prvaka i "Domu mladih"

Liga prvaka, četvrtfinale

Englezi u prednosti

Ekipe Arsenala i Manchester Uniteda favoriti su za plasman u polufinale u duelima sa Villarealom, odnosno Portom.

Ova konstatacija se posebno odnosi na “crvene đavole” koji su u fantastičnoj formi i koji će protiv portugalsklog tima istrčati najvjerovatnije kompletni.

“Cijenimo rivala i sjećamo se da su nas prije nekoliko sezona, kada su bili prvaciu Evrope, eliminisali upravo na našem stadionu. No, sada smo favoriti i bilo bi iznenađenje kada bi nas nadigrali, posebno u dva susreta”, istakao je Ser Alex Ferguson, trener Uniteda.

Menadžer Arsenala Arsene Wenger otkrio je kako je ozljeda engleskog  reprezentativca u redovima “topnika” Thea Walcotta nije ozbiljna, te da će biti spreman za Villareal.
“U početku smo bili zabrinuti, ali snimke su pokazale riječ o težoj ozljedi. Koljeno mu je trenutno otečeno, ali očekujem njegov skori povratak”, rekao je Wenger koji je sa “topnicima” prije sezone izbacili “žutu podmornicu” u polufinalu.

Parovi
Manchester United - Porto (20.45 sati), Villareal - Arsenal (20.45)
“Biće teško. Čini mi se da su izgledi 50-50 posto, ali se nadam da ćemo uspjeti proći. Dobra je stvar što revanš igramo na našem terenu”, dodao je Wenger.

Španski sastav neće moći računati na Santija Cazorlu za kojeg je zbog loma noge završena sezona.

Champions Planet

Večeras će kapije za ljubitelje Lige prvaka ponovo otvoriti "Dom mladih” u kojem će se u utorak i srijedu pratiti utakmice, uz zanimljiv prateći program i i kvalitetno pivo.

Svako ko želi, svoje mjesto na “Planetu šampiona” može rezervisati slanjem maila na [email protected] sa podacima, brojem telefona i brojem osoba koje će biti u društvu za vrijeme gledanja utakmice.

Treba kazati da se nastavlja i Heinekenov PES turnir koji je, kao i prava Liga šampiona stigao do  četvrtfinala. Ostalo je još 8 najboljih PES igrača, a od sada će turnir biti intenzivnije praćen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.