Englezi za 45 minuta riješili Bugarsku

Wales bolji od Crne Gore

Englezi za 45 minuta riješili Bugarsku

Edmir Škorić

Engleska nogometna reprezentacija ostvarila je visoku pobjedu u Bugarskoj (0:3), dok je u drugoj večeras odigranoj utakmici grupe G kvalifikacija za odlazak na EP 2012 Wales porazio Crnu Goru (2:1).

Do četvrte pobjede u šestoj utakmici Englezi su stigli za svega 45 minuta. Dva gola Waynea Rooneyja i jedan Garyja Cahilla donio im je visoku prednost (0:3) na poluvremenu, a Gordi albion je istu do kraja uspio sačuvati.

Prva pobjeda stigla je i za Wales, koji je uspio savladati Crnu Goru. Morison i Ramsey doveli su Velšane u sigurno vodstvo, da bi Jovetić uspio smanjiti dvadesetak minuta prije kraja. Ipak, rezultat je ostao nepromijenjen do kraja utakmice.

Budući da G grupa sadrži pet reprezentacija, odmarala je večeras Švicarska.


Grupa G:


Bugarska - Engleska 0:3 (Cahill 13, Rooney 21, 45)
Wales - Crna Gora 2:1 (Morison 29, Ramsey 50/ Jovetić 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.