Izborili plasman u Primeru, pa završili zanimljiv transfer - Cijena je "vrtoglavih" 90.000 eura

Enric Franquesa u Leganesu

Izborili plasman u Primeru, pa završili zanimljiv transfer - Cijena je "vrtoglavih" 90.000 eura

Eldar Ganibegović

Leganes je izborio povratak u špansku Primeru i već je završio potpise određenih igrača na koje će računati u predstojećoj sezoni.

Kao prvak Segunde sa 74 boda iz 42 kola Leganes je izborio povratak u špansku elitu.

Nije si smio dopustiti kiks u posljednjem kolu. Bio je na drugom mjestu, Eibar je vrebao, no Leganes je slavio s 2:0 protiv Elchea i osigurao plasman.

S obzirom na to da je Valladolid izgubio od Tenerifea 2:1, Leganes je skočio na prvo mjesto i ova dva tima su nova dva člana Primere.

Igračka križaljka se već polako ispunjava. Leganes je za sada osigurao potpise tri fudbalera, koji su svakako bili tu na posudbi.

Miguel de la Fuente, 24-godišnji napadač koji je postigao 13 golova na 35 nastupa u Segundi, najskuplja je investicija i Alavesu će platiti tri miliona eura.

Oglasi

Veznjak Juan Cruz dolazi iz Real Betisa. Njega će Leganes platiti jedan milion eura.

On je na 16 nastupa u Segundi minule sezone postigao četiri gola i dodao tome dvije asistencije.

Enric Franquesa, 27-godišnji lijevi bek koji je igrao na čak 41 utakmici ove sezone (dva gola i pet asistencija), biti će plaćen sitnišem.

Naime, za njegovu igračku kartu Leganes će Levanteu uplatiti tek 90 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Radi se o djetetu Barcelone, a igrao je još za Sabadell, Gavu, Villarreal i Gironu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi