Enzo Maresca u Malagi

Enzo Maresca u Malagi

Malaga je dogovorila sve oko prelaska iskusnog veznjaka, Vincenza Maresce na La Rosaledu do kraja sljedeće sezone uz mogućnost produženja na još godinu dana.

Enzo Maresca je slobodan igrač od augusta kada je napustio redove Olympiakosa, a u narednom periodu nosit će dres španske Malage. 30-godišnji veznjak će imati medicinski pregled u četvrtak.

"Dolaskom Maresce dobili smo čovjeka sa iskustvom koji je igrao u velikim klubovima i donosi nam kvalitetu", rekao je sportski direktor Malage, Antonio Fernandez.

Malaga se trenutno nalazi na 17. mjestu sa 13 bodova iz 14 utakmica, a bogati katarski vlasnici pokazuju kako imaju namjeru da ovaj andaluzijski klub vrate u gornji dio španskog fudbala.

Prošlog mjeseca je smijenjen trener Jesualdo Ferreira umjesto kojeg je na klupu sjeo bivši trener Real Madrida Manuel Pelegrini, a sada dobili su dosta na kvaliteti dovođenjem bivšeg člana WBA, Juventusa, Bologne, Piacenze, Fiorentine, Seville i Olympiakosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije