EP 2016 u Francuskoj
Sa današnjeg UEFA-inog sastanka u Ženevi

Francuzi slavili ispred Turske i Italije

EP 2016 u Francuskoj

Edmir Škorić
Teme:

UEFA-in predsjednik Michel Platini sa zadovoljstvom je danas objavio informaciju kako će domaćin Evropskog prvenstva 2016. godine biti njegova Francuska. "Pijetlovi" su slavili sa jednim glasom više ispred drugoplasirane Turske.

Francuska je domaćinstvo dobila većim brojem glasova Izvršno odbora UEFA-e, a u konkurenciji su bile još Italija i Turska.

Jedan glas manje od Francuza imali su Turci, dok su Talijani eliminisani već u prvom krugu glasanja. Napomenimo kako Michel Platini, predsjednik UEFA-e, nije imao pravo glasanja budući da dolazi iz kandidatske zemlje (Francuska), baš kao i predstavnici Turske i Italije.

Svečana ceremonija održana je danas u Ženevi, a EP 2016 brojat će 24 reprezentacije.

Ovo je treći put da "pijetlovi" budu domaćini Evropskog prvensta, a podsjetimo da su 1998. godine bili domaćin Svjetskog prvenstva, kojeg su i osvojili.

"Divan je ovo dan za nas. Jako nam znači što imamo povjerenje UEFA-e i svakako da ga nećemo iznevjeriti. Velike su to emocije, posebno kada znamo da će Francuska 2016. godine ugostiti evropske nogometaše i ispuniti sva svoja obećanja", kazao je Jean-Pierre Escalettes, predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF).

Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Nancy, Nica, Marseille, Pariz, Saint Etienne, Strasbourg i Toulouse su gradovi koji bi trebali biti domaćini EP-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.