Erbez: Čestitam igračima na odličnoj igri

Nakon pobjede kadeta nad Austrijom

Erbez: Čestitam igračima na odličnoj igri

Kadetska fudbalska reprezentacija BiH u okviru 2. kola elitnog kruga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo savladala je Austriju rezultatom 3:1.

Nakon što su u prvom poluvremenu mreže mirovale, u nastavku se utakmica u potpunosti otvorila, a na našu sreću je više golova završilo u mreži domaće selekcije.

Stručni štab naše U17 selekcije predvođen Zoranom Erbezom je nakon utakmice čestitao igračima na odličnoj igri i pobjedi.

„Čestitam igračima na odličnoj igri i pobjedi. Nije bilo lako. Grupa je zaista preteška i danas se vidjelo da svako svakoga može da pobijedi. Momci su pružili svoj maksimum da bi došli do ovog rezultata i drago nam je da smo još uvijek u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo, naročito jer smo imali i kadrovskih problema. U ovim kvalifikacijama nismo mogli da računamo na kapitena Đokanovića koji je već dugo povrijeđen, pred polazak u Austriju smo ostali i bez Nikolića koji je takođe bitan za ovaj tim. Stanić se povrijedio ovdje pa ni on neće biti u konkurenciji za treće kolo“, kaže Erbez.

Ovaj stručnjak očekuje zahtjevan meč i protiv Danske.

„Danska je kvalitetna selekcija i nije slučajno što su danas pobijedili Francusku. Kompaktni su, brzi i tehnički dobro potkovani. Sutra ćemo odraditi trening regeneracije, a prekosutra taktički kako bismo bili spremni za taj meč. Kako god se završile ove kvalifikacije, momcima se mora odati priznanje. Zaista se trude i daju uvijek svoj maksimum. Moramo spomenuti i selektora Sakiba Malkočevića koji je zaslužan što je to tako. Evo i ja sam sada dio ekipe i čast mi je što ih predvodim na ovom turniru.“

Naredna utakmica između BiH i Danske se igra u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi