Erbez: Ovo je veliki uspjeh bh. fudbala
Zoran Erbez

Dan poslije istorijskog uspjeha

Erbez: Ovo je veliki uspjeh bh. fudbala

A. Beganović, foto: Branimir Prijak

Nakon istorijske pobjede nad danskim Aalborgom i prolaza u 3. pretkolo Evropske lige, fudbaleri Slavije sinoć su dali sebi malo oduška, ali već danas nastavlja se sa treninzima i pripremama za Košice. U razgovoru za SportSport.ba trener Slavije Zoran Erbez je istakao:

„Presretan sam, ovo je veliki uspjeh Slavije ali i bosanskohercegovačkog fudbala. Aalborg je bio favorit, ali mi smo pokazali da favoriti ne pobjeđuju uvijek."

„Nakon dobrog rezultata iz Danske malo sam se pribojavao ovog susreta, ali znao sam da će momci dati sve od sebe kako bismo slavili. Presudio je karakter momčadi i velika disciplina u igri. Sve što smo se dogovorili prije utakmice na samom terenu je ispoštovano. Bazirali smo igru na kontrama i polukontrama i tu leži ključ našeg velikog uspjeha“, dodao je Erbez.

U 3. pretkolu našeg predstavnika očekuju slovačke Košice, koje se nakon 2 kola u tamošnjem prvenstvu sa 4 osvojena boda nalaze na prvom mjestu.

„Košice su sigurno kvalitetan tim, i opet ćemo ulogu favorita prepustiti našem protivniku. Vjerujte da već razmišljam o tom duelu. Sinoć je bilo lijepo, ali valja nam se nastaviti spremati. Pokušat ćemo prenijeti recept sa utakmica protiv Aalborga i nekom zatvorenijom formacijom tražiti svoje prilike. Mislim da imamo momčad koja može odgovoriti pritisku i ponovo sve iskrene zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu obradovati. Najvjerovatnije da ću otputovati u Slovačku kako bih vidio igrače Košica na licu mjesta, i što bolje pripremio svoju momčad za ove utakmice. Želio bih ovim putem uputiti iskrene čestitike mom kolegi Mehmedu Janjošu na velikom uspjehu koji je ostvario sa Sarajevom. S druge strane malo sam žalostan zbog ispadanja Širokog, ali i oni su pokazali da se ovdje ipak ne igra toliko loš fudbal“, rekao je Erbez.

Sinoćnja utakmica dala je veliki broj junaka, a jedan od njih je i strijelac trećeg pogotka, Vučina Šćepanović, koji je za naš portal rekao:

„Ne mogu da vjerujem. Zaista rezultat za pamćenje. Ovo je veliki uspjeh za bosanskohercegovački fudbal, i drago mi je što sam dio njega. Ispoštovali smo trenerove zamisli, bazirali se na kontru i polukontru, te na kraju sasvim zasluženo slavili, ali nema opuštanja jer slijede Košice i nadam se novi uspjesi. Košice su sigurno kvalitetan tim, ali mislim da oni sada strahuju više nego mi. Iskrene čestitike i fudbalerima Sarajeva za prolaz u 3. pretkolo Evropske lige. 


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.