Erić: Pohvale su mi motiv da nastavim vrijedno raditi

Sjajan nastup mladog golmana

Erić: Pohvale su mi motiv da nastavim vrijedno raditi

Samir Mlaćo

Nogometaši Slobode u subotu su u Bijeljini sa minimalnih 1:0 savladali Radnik, te upisali veoma važnu pobjedu i ostali u borbi za Evropu.

Svih 90 minuta na golu Slobode upisao je mladi Filip Erić, koji je pokazao svoje kvalitete, te sačuvao  mrežu neokrznutom. Dobio je pohvale od svojih saigrača, stručnog štaba ali i navijača tima sa Tušnja.

"Vrlo važna pobeda za nas, prije svega jer nam je Radnik direktan konkurent u borbi za četvrtu poziciju koja nas na kraju može odvesti u Evropu. Naravno rano je o tome pričati, ima još mnogo da se igra i mi idemo iz utakmice u utakmicu, ali sigurno da nam ova pobjeda u Bijeljini daje vjetar u leđa za naredno gostovanje Krupi. Što se tiče same utakmice prije početka smo se dogovorili da ko god izađe na teren dasne svoj maksimum u tom trenutku i da pobjeda može dosta toga da nam donese, iako su nas neki već otpisali poslije dva vezana poraza od Željezničara na Grbavici i Sarajeva u Tuzli. Imali smo tu sreću da postignemo vrlo rano gol, u prvoj minuti i to nam je dalo još više snage da idemo dalje. Znali smo da će oni poslije rano primljenog pogotka krenuti još jače i da moramo biti pravi do posljednjeg minuta. Mislim da smo ispoštovali sve zahtjeve našeg šefa i da je ključ ove pobjede na kraju u zalaganju, želji i volji koju su moji saigrači prikazali tokom čitavih 90 minuta", priča Erić na početku razgovora za SportSport.ba.

Erić je u Tuzlu stigao iz zvorničke Drine, a mnogi mu predviđaju blistavu karijeru.

"Upisao sam svojih prvih 90 minuta poslije skoro godinu dana od kako sam u Slobodi. Dugo sam čekao ovu priliku i mogu reći da sam zadovoljan debijem u dresu Slobode s obzirom da je utakmica bila izuzetno zahtjevna i teška za sve nas, možda i više nego što sam očekivao da će biti, ali najbitnije je da smo upisali veoma važna tri boda i za mene da smo sačuvali mrežu. Pa pohvale sam dobio sa svih strana, od svih ljudi iz kluba, navijača, saigrača, prijatelja, a naravno da mi godi pohvala, posebno od šefa Vlade Jagodića i Mirsada Dedića, ali to treba samo da mi bude motiv da nastavim vrijedno da radim i da ostanem na zemlji. Ova utakmica je bila i prošla i okrećemo se dalje. Na meni je da dajem svaki trening 100 posto od sebe, a na šefovima je da odluče ko će na gol", jasan je bio mladi golman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda će u subotu u goste Krupi. Tuzlaci će tražiti nove bodove.

"Nimalo lako gostovanje nas očekuje u Krupi i znamo da igraju na plastici i da moramo biti spremni za tu podlogu. Krupa je ekipa koja je pokazala da nema šta da izgubi u playoff-u i da će pogotovo kući igrati otvoreno sa svakim. Ova pobjeda u Bijeljini bi dobila još više na značaju ako bismo uspjeli da ostvarimo što bolji rezultat protiv Krupe i vjerujem u svoje saigrače da će ko god bude u sastavu dati 100 posto i ne vjerujem da će rezultat na kraju izostati", kazao je na kraju razgovor za SportSport.ba 22-godišnji čuvar mreže FK Sloboda Filip Erić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi