Ericu Abidalu otkriven tumor jetre

U petak mora na operaciju

Ericu Abidalu otkriven tumor jetre

Edmir Škorić

U utorak navečer su iz španskog nogometnog prvoligaša Barceloen saopštili da njihov nogometaš Eric Abidal (31) u petak mora na operaciju kako bi odstranio tumor iz jetre.

Abidalu je nedavno otkriven tumor jetre, no nije poznato koliko će francuski defanzivac pauzirati nakon što ga u petak operira dr. Josep Fuster Obregon.

Riječ je i o mogućem riziku po život za borbenog igrača koji je osvojio srca svih Barceloninih navijača u nedljenoj utakmici sa Sevillom, kada je glavom išao na loptu i praktički kopačku jednog od protivničkih igrača.

Abidal je na Nou Camp stigao iz Lyona 2007. godine, a podršku su mu već uputile neke kolege.

"Kako tužna vijest da Abidal ima tumor jetre. Molimo se za nejga. Bog ga blagoslovio", napisao je Brazilac Kaka na svom Twitter profilu, dok je Arsenalov kapiten Cesc Fabregas dodao:

"Dosta snage i hrabrosti bit će potrebno Ericu Abidaču. Ovo je jako loša vijest za cjelokupan nogomet".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije