Eriksen: Danska je još uvijek autsajder u grupi

Eriksen: Danska je još uvijek autsajder u grupi

Midhat Šljivak

Iako su prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva napravili veliko iznenađenje i savldali Holandiju sa 1:0, ponajbolji igrač Danaca Christian Eriksen smatra kako je njegova reprezentacija još uvijek autsajder u grupi.

Eriksen, koji nastupa u holandskom prvenstvu u ekipi Ajaxa bio je zadovoljan pobjedom, ali je kazao kako se moraju dokazati i u narednim susretima.

"Potajno smo se nadali pobjedi, ali je očekivali nismo. Još uvijek smo autsajderi. Moramo i u nastavku prvenstva igrati kao što smo protiv Holandije da bi uopšte razmišljali o prolazu. U utakmici sa Holandijom smo igrali veoma dobro iako nismo imali mnogo prilika, jednu smo iskoristili i došli do pobjede koja nam puno donosi", rekao je Eriksen.

Naredni protivnik Danske je selekcija Portugala koju su u dva navrata pobijedili u kvalifikacijama za ovo prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.