Eriksson: Gerrard treba promijeniti klub

Ako želi titulu

Eriksson: Gerrard treba promijeniti klub

A. Haznadarević

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Šveđanin Sven-Goran Eriksson izjavio je danas da Steven Gerard mora da napusti Liverpool ako želi da osvoji titulu u Premier ligi.

"Možda bi trebalo da promijeni klub ukoliko želi titulu. Gerrard je glavni igrač Liverpoola, osvojio je Ligu prvaka, FA kup, Super kup i Liga kup. Pitanje je da li će ikada osvojiti prvenstvo. Kako sada stvari stoje, nikad", rekao je Eriksson za The Sun.

On je dodao da bi mnoge stvari u klubu trebalo da se izmjene pa da se Liverpool vrati na staze stare slave.

"Vlasnici moraju da ulože više novca i kupe prave igrače. Andy Carroll i Stewart Downing su dovedeni kao skupa pojačanja, ali nisu imali uspjeha. Kada pogledam njihov tim, vidim samo tri vrhunska igrača - Gerrarda, Reinu i Suareza. Jedan klub kao što je Liverpool ne smije da izgubi od West Bromwich Albiona sa 3:0. To je nedopustivo", objasnio je Eriksson.

Švedski trener je prvi strani selektor na klupi Engleske s kojom je učestvovao na dva Svjetska prvenstva 2002. i 2006. godine i oba puta je dolazio do četvrtfinala.

Pažnju nogometne javnosti skrenuo je između 1997. i 2000. godine kada je sa Laziom osvojio šest trofeja, uključujući i prvenstvo Italije, Kup evropskih kupova i dva domaća kupa.

Eriksson je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio i Göteborg, Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Manchester City i Leicester, a bio je selektor nacionalnih timova Meksika i Obale Slonovače.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.