Eriksson pokušava dovesti Roberta Mancinija

Eriksson pokušava dovesti Roberta Mancinija

Edmir Škorić

Direktor engleskog nižerazrednika Notts Countyja, Sven-Goran Eriksson, pokušava namamiti bivšeg Interovog trenera Roberta Mancinija da preuzme nekad slavni engleski klub.

The Times piše kako Šveđanin Sven-Goran Eriksson koji obavlja funkciju direktora u Notts Countyju pokušava u klub dovesti Roberta Mancinija, bivšeg trenera Intera.

Naime, Notts County ove sezone igra u četvrtom rangu engleskog fudbala i čelnici kluba žele dosegnuti do višeg ranga. Nedavno je sa klupe protjeran Ian McParland, no na Meadow Laneu ne žele žuriti oko izbora novog "coacha".

Times tvrdi kako bi Mancini za pet sezona zaradio deset miliona eura. Mogao bi ovo postati novi izazov za "Mancija" koji je od 2008. godine bez posla. Nakon 12 odigranih kola Notts County je u vrhu tabele sa 21 osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.