Eriksson: Uvijek sam volio Liverpool
Švedski stručnjak pratio sve utakmice Redsa

Švedski stručnjak bi na klupu Redsa

Eriksson: Uvijek sam volio Liverpool

Edmir Škorić

Šveđanin je trenutno zadužen da reprezentaciju Obale Slonovače predvodi na Svjetskom prvenstvu, no ističe kako je šokiran činjenicom da je Rafael Benitez napustio Liverpool.

Aktuelni selektor Obale Slonovače, Šveđanin Sven-Goran Eriksson, izrazio je želju da sjedne na klupu engleskog Liverpoola, tvrdeći kako je cijeli svoj život navijao za Redse.

"Bio sam navijač Liverpoola cijeli svoj živo, ali to nikada nisam spomenuo dok sam vodio Englesku, jer mislim da ne bi bilo fer. Bio sam šokiran kada sam saznao da je Benitez napustio Liverpool. Da li bih volio preuzeti klupu Liverpoola? Svakom je menadžeru san voditi Liverpool", kazao je Eriksson.

Nekadašnji selektor Engleske i trener Manchester Cityja priznaje kako je svakog vikenda zajedno sa ocem pratio utakmice njemu omiljene momčadi.

"Moj otac je bio navijač Liverpoola i svake subote bismo gledali utakmice na TV-u. To bi bio vrhunac tjedna. Liverpoolove utakmice su na TV-u bile prilično redovite i bodrili smo ih. Uvijek su bili moja momčad i ništa se nije promijenilo."

Još uvijek nije poznato ko će sjesti na klupu engleskog diva, pa je, vjerujemo, od danas u nekoj užoj konkurenciji i Sven-Goran Eriksson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.