Erksson: Lazio je i dalje u mom srcu

Erksson: Lazio je i dalje u mom srcu

Edmir Škorić

Selektor Obale Slonovače, Sven Goran Eriksson, istakao je želju da se jednog dana vrati u Italiju, gdje je ranije kao trener vodio momčad rimskog Lazija.

Švedski stručnjak je 2000. godine sa ekipom Lazija osvojio naslov državnog prvaka, pa očekuje da se nakon Svjetskog prvenstva vrati u Rim.

"Uvijek ću se sjećati trofeja sa Lazijom. Nije lako osvojiti titulu u Italiji, posebno ako ne vodite Juventus, Milan ili Inter", kazao je Eriksson za Il Corriere dello Sport.

"Još uvijek pratim Lazio i oni su u mom srcu. Proveo sam tamo tri velike godine. Hoću li se vratiti? Naravno, zašto da ne. Htio bih se vratiti u Italiju i živiti kvalitetno jer je tamo ugodna klima".

Obala Slonovače svoju avanturu  na mundijalu počinje 15. juna protiv Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.