Ermin Bičakčić najbolji sportista Braunschweiga u 2013.

Veliko priznanje za Zmaja

Ermin Bičakčić najbolji sportista Braunschweiga u 2013.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić u izboru čitalaca lokalnih novina Braunschweiger Zeitung izabran je za sportistu godine u ovome gradu.

Našem Zmaju nije dugo trebalo da svojom borbenošću i požrtvovanošću u igri i odnosnom prema klubu postane jedan od glavnim miljenika navijača sa Eintracht-Stadiona. 

Koliko je bh. reprezentativac popularan u Braunschweigu svjedoči i izbor najboljeg sportiste ovoga grada za 2013. godinu u kojem je Ermin u konkurenciji Pie Oldhafer, nogometašice ženskog kluba Eintracht Braunschweig, košarkaša SG Braunschweiga Dennisa Schrödera, košarkašice Britte Hueske-Böcher, Kerima Homrija (američki fudbal) i Wiebkea Röhrbeina (kendo) osvojio laskavu titulu.

Dodatno priznanje našem reprezentativcu, koji je u prošloj sezoni u kojoj su Lavovi izborili plasman u Bundesligu proglašen najboljim defanzivcem 2. Bundeslige, je i činjenica da je njegov klub proglašen za najbolji sportskim kolektiv u Braunschweigu u 2013. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.