Ernesto Valverde novi trener Villarreala
Valverde se vraća kući nakon godinu dana

Villarreal dobio trenera

Ernesto Valverde novi trener Villarreala

Villarreal je bio samo jedu noć bez trenera, i uprava je rješila taj problem. Novi stručnjak na vrućoj klupi kluba sa El Madrigala je mladi trener Ernesto Valverde.

Samo dan nakon što su ostali bez trenera odlaskom Manuela Pellegrinia u Real Madrid, vodstvo Villarreala je pronašlo zamjenu. Novi trener „žute podmornice“ biće Ernesto Valverde. 

Ernesto Valverde (45 godina ) jedan je od najperspektivnijih stručnjaka u Španiji, koji se već iskazao vodeći Espanyol s kojim je 2007. godine došao u finale Kupa UEFA, gdje je poražen na penale od Seville. Prošlu sezonu proveo je radeći u Olympiakosu gje je osvojio duplu krunu s grčkim timom, ali se nije mogao dogovoriti s upravom oko produženja suradnje, pa se tako odlučio na povratak kući. 

Ipak, nije bio dugo bez posla. Villarreal mu je ponudio ugovor, koji je Valverde prihvatio, a navijači kluba s El Madrigala će se sigurno obradovati, jer Valverde gaji isti stil igre kao i njegov prethodnik Pellegrini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti