Ernst donio tri boda Bešiktašu

Ernst donio tri boda Bešiktašu

Okončan je posljednji susret u okviru 13. kola turske Superlige, a Bešiktaš je na svom terenu savladao ekipu Orduspora.

Bešiktaš je na svom FIYAPI Inon stadionu u Istanbulu dočekao momčad Orduspora, pobijedivši sa 2:1. Domaći su u 37. minuti poveli preko Velia Kavlaka. Bio je to austrijskom internacionalcu prvi ovosezonski pogodak. Do kraja prvog dijela, mreže se više nisu tresle.

Juan Culio donio je izjednačenje ekipi Orduspora, svojim golom iz 66. minute. Međutim, slavlje gostiju nije dugo trajalo, jer je Fabian Ernst nakon šest minuta ponovo doveo domaće u prednost. Ovo je bio drugi ovosezonski pogodak za iskusnog Nijemca. Rezultat 2:1, bio je i konačan.

Bešiktašu je ovo bila druga uzastopna pobjeda, te su sada na ligaškoj tabeli preskočili ekipu Manise i nalaze se na trećem mjestu. Orduspor nastavlja nizati loše rezultate, a ovo im je bio treći poraz u nizu i ekipa su sa najlošijom formom u Superligi.

Turska Superliga, 13. kolo (ponedjeljak):


Bešiktaš - Orduspor 2:1 (Kavlak 37, Ernst 72 / Culio 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.