Eronet tuži N/FSBiH

Novi skandal potresa Savez

Eronet tuži N/FSBiH

Novi skandal potresa Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Naime, kompanija Eronet uskoro će podnijeti tužbu protiv krovne kuće bh. fudbala.

Naime, u Eronetu su šokirani činjenicom da su čelnici N/FSBiH potpisali ugovor sa BH Telecomom dok su još imali važeći ugovor sa Eronetom. Ugovor Saveza sa Eronetom važio je do 1. juna naredne godine, ali su čelnici N/FSBiH na konferenciji za medije uoči susreta baraža sa Portugalom, potpisali novi ugovor, ali sa BH Telecomom.

Ovo u Eronetu neće oprostiti, te su iz ove kompanije najavili tužbu protiv Saveza.

"Podnošenje tužbe se može očekivati vrlo skoro, odnosno dok stručne službe dovrše svu potrebnu dokumentaciju za ovaj slučaj", rekao je Vanja Gavran, jedan od čelnika Eroneta, za Dnevni list.

Kako su u N/FSBiH uspjeli procijeniti da mogu potpisati sponzorski ugovor sa BH Telecomom, a da predhodno nije istekao ugovor sa Eronetom, ostaje nepoznanica jer u Savezu danas nisu bili voljni komentarisati najavu tužbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.