Eskisehirspor slavio, Nadareviću 76 minuta

Turska Superliga, 22. kolo

Eskisehirspor slavio, Nadareviću 76 minuta

Edmir Škorić

Pobjedom domaćina, rezultatom 2:1, okončan je duel Eskisehirspora i Sivasspora. Bila je to prva utakmica 22. kola turske Superlige.

Eskisehirspor je u utakmicu ušao kao favorit, obzirom da su do početka utakmice imali čak 13 bodova više od svog večerašnjeg protivnika, koji se bori za opstanak u društvu najboljih.

Na strani gostiju je, ipak, bila tradicija, koja se večeras nije ispostavila tačnom. Naime, u dosad pet odigranih međusobnih utakmica, Eskirsehir nikada nije uspio poraziti Sivasspor.

Prethodne dvje utakmice završene su rezultatom 1:1, ali su ovaj put domaći nekako uspjeli doći do pobjede.

Domaći su poveli u 16. minuti golom Serdara Ozbayraktara, ali je samo dvije minute kasnije gost došao do poravnanja. Brazilac Diego Angelo pogodio je mrežu svog golmana za 1:1. Ipak, rezervista Pepe (op.a) u sudijskoj nadoknadi pogađa za slavlje Eskisehirspora koji se sada probio na sedmo mjesto.

Bh. reprezentativac Safet Nadarević igrao je 76 minuta, nakon čega je svoje mjesto prepustio Koray Arslanu.

Turska Superliga, 22. kolo:
Eskisekirspor - Sivasspor 2:1 (Ozbayraktar 16, Pele 90/ Angelo 19 - autogol)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.