Eskisehirspor zaustavio Galatasaray

Genclerbirligiju gradski derbi

Eskisehirspor zaustavio Galatasaray

Adnan Beganović

U okviru 21. kola Turske Superlige odigrana su dva susreta na kojima je postignut samo jedan pogodak. Naime, u gradskom derbiju Genclerbirligi je kao gost s minimalnih 1:0 savladao Ankaragucu, dok su Eskisehirspor i Galatasaray odigrali susret bez golova.

Genclerbirligi je nastavio sa sjajnim predstavama, a sa današnja tri boda momčad našeg reprezentativca Ermina Zeca probila se na 4. mjesto tabele. Jedini pogodak na susretu postigao je Meric u 20. minuti. Zec je susret počeo na klupi za rezervne igrače, a u igru je ušao u 80. minuti.

Vodeći Galatasaray nije uspio upisati pobjedu na gostovanju kod Eskisehirspora, čije boje brani i bivši bh. reprezentativac Safet Nadarević. Suret je završio podijelom bodova (0:0), a Nadarević je u igri proveo svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.