Espanyol deklasirao Athletic na San Mamesu

Primera

Espanyol deklasirao Athletic na San Mamesu

U dvoboju začelja španske Primere, Espanyol je deklasirao sa visokih 4:0 Athletic u Bilbau.

Malo ko je na San Mamesu mogao očekivati da će Athletic Bilbao pretrpiti pravu katastrofu u dvoboju sa Espanyolom, ali upravo se to desilo, a katalonska ekipa slavila je sa uvjerljivih 4:0.

Baksijci su odlično počeli susret i stvorili mnogo dobrih prilika, ali nijednu nisu iskoristili, dok su gosti iz Barcelone gotovo sve svoje prilike pretvorili u golove.

Espanyol je poveo u 28. minuti golom Morena, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena, a u nastavku Bilbao je potonuo.

Prvo je u 57. minuti Mata povisio na 2:0, a već u narednom napadu Stuani je pogodio za veliko vodstvo Espanyola od 3:0. U 75. minuti Espanyol je poveo sa 4:0 drugim golom Mate za konačan rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.