Espanyol doveo Roncagliu

Primera Division

Espanyol doveo Roncagliu

Uprava Espanyola, objavila je da je postigla dogovor s upravom Boca Juniorsa oko posudbe igrača Facunda Roncaglie u katalonski klub na period od jedne godine. Roncaglia će u tim iz Barcelone stići već večeras, a novim suigračima će se priključiti na sitrašnjem treningu.

21-godišnji štoper je u dresu Boce Juniors debitirao prije dvije godine, a za slavni argentinski klub odigrao je 31 utakmicu i postigao 3 gola. Zbog velike konkurencije u klubu sa La Bombonere odlučio je otići na posudbu u neki manji argentinski klub, a kad se javio Espanyol nije previše razmišljao. 

Espanyol je s argentinskim klubom dogovorio, da ako budu zadovoljni Facundovim igrama naredne sezone, da mogu otkupiti ugovor, a obeštećenje bi iznosili 3 miliona eura. 

Espanyol je tražio pojačanje na poziciji štopera, jer je ovog ljeta izgubio dva standardna štopera iz prošle sezone, Sergia Sancheza koji je otišao u Sevillu, i Marca Tojerrona koji je pristupio Racing Santanderu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.