Espanyol našao zamjenu za Jarquea

Primera Division

Espanyol našao zamjenu za Jarquea

Espanyol je napravio odličan potez dovođenjem u svoje redove mladog argentinskog štopera Juana Forlina iz Boce Juniors. Igrač će potpisati petogodišnji ugovor vrijedan 4 miliona eura, objavio je El Mundo Deportivo.

Iz Espanyola su tako ovog ljeta promijenili kompletnu štopersku liniju, a interesantno, oba nova igrača su stigla iz Boce. Nakon odlaska Sergia Sancheza u Sevillu, stigao je Facundo Roncaglia, dok je nakon tragične smrti kapitena Dania Jarquea, sada na njegovo mjesto stigao Forlin. 

Juan Forlin ima samo 21 godinu, a već je debitirao za seniorsku reprezentaciju Argentine. Dugo vremena je bio na meti Ajaxa i Real Madrida, ali se za Espanyol odlučio zbog sigurnosti u mjesto u početnom sastavu, jer mu kao mladom igraču sjedenje na klupi Reala ne bi puno pomoglo. 

Espanyol nije imao namjeru dovoditi više nikoga, ali je tragična smrt Jarque natjerala čelnike ovog kluba da promijene odluku. Prvi na listi želja bio je Forlinov sunarodnjak iz Newcastlea Fabricio Coloccini, ali su se na kraju odlučili za mlađeg igrača pred kojim je velika budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.