Espanyol nemoćan u Madridu

Primera

Espanyol nemoćan u Madridu

M. Šljivak

Real Madrid je ponovo na deset bodova prednosti nad Barcelonom. Kraljevi su večeras u 26. kolu Primere ubjedljivo na Santiago Bernabeu savladali Espanyol rezultatom 5:0.

Nakon prvih dvaedesetak minuta u kome velikih uzbuđenja nije bilo, Real do prednosti dolazi u 224 minuti. Pogriješio je jedan igrač Espanyola, Mesut Ozil sjajno dodaje do Ronalda koji postiže gol za vodstvo od 1:0. što je bio njegov 30 gol u Primeri ove sezone.

Jedinu priliku Espanyol je imao u 38. minuti kada Verdu snažno šutira a preko 25 metara, no pravo u Cassilasa. Na 2:0 rezultat je poveća Khedira već u narednom napadu. Sjajno su kombinovali Ronaldo i Ozil, ovaj drugi je ponovo uputio fenomenalnu asistenciju a Khediri nije bilo teško da se petneastak metara laganim udarcem savlada golmana gostiju Cassilu.

Ronaldo je dobru priliku porpustio u drugoj minuti sudijske nadkonade, no njegov dobar udarac brani Cassila.

U nastavku utakmice na samom otvaranju Real povećava prednost na 3:0. Kaka je u 47. minuti fenomenalno asistirao za Gonzala Higuaina koji postiže lijep pogodak za povećanje vodstva izabranika Jose Mourinha.

Da nije bilo na golu gostiju Cassile Real je mogao u potpunosti demolirati goste iz Barcelone. Ronaldo je ponovo u 58. minuti izašao sam pred Cassilu. mo golman Espanyola fenomenalno brani.

Sjajnu igru u ovom susretu Kaka je krunisao golom u 67. minuti kada je odličnim šutem iskosa sa desne strane, te pogađa sami donji ugao gola Espanyola za 4:0.

Kaka je svoje majstorstvo dokazao u 78. minuti kada je odlično prošao po lijevoj strani. Uposlio je Higuaina koji svojim drugim golom pogađa za 5:0.

Higuan je nešto kasnije imao novu dobru priliku, no večeras je golman Espanyola Cassila spasio svoj tim prave katastrofe u ovom susretu.

Susrte je zatvorio prilokom mladi Morata, no i njegov udarac je odbranio golman gostiju, pa je tako ostalo konačnih 5:0.

 


 




Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.